Frappant, geboren uit passie voor boten

Frappant is geboren uit de liefde voor boten. Sinds hun prille jeugd waren oprichters Michel van Hamersveld en Kees Telgen actief in de watersport. Samen restaureerden ze boten, reviseerden ze motoren en ontwierpen ze diverse modellen. Altijd waren ze te vinden op het water, in diverse boten van allerlei soorten en maten. Kees heeft zelfs een hoop ervaring opgedaan in de beroepsvaart.

Beenhakker vlet

Tijdens het maken van een vaartocht viel hun blik op een oude Beenhakker vlet. Ze waren op slag verliefd op het model en z’n geschiedenis als stoer werkschip maakte het helemaal af. De boot was in een zeer slechte staat en helaas niet meer te redden. Na wat speurwerk kwam een tekening boven water van een vletmodel die overeen kwam met het ontwerp van de Beenhakker vlet.

Eerste model

Na een periode van research en doorontwikkeling besloten Kees, Michel en diens zoon Bas om de vlet in eigen beheer te bouwen. Veel schaven en slijpen. En nog meer ploeteren voordat de eerste vlet het daglicht mocht zien. De eerste vaart was direct een groot succes. En al snel besloten ze om ook andere watersporters blij te maken met dit deze stoere sloep. Ze namen een belang in een Poolse werf  waar nog echt vakwerk werd bedreven. Daar konden ze de vlet bovendien tegen geringe kosten in productie nemen. Zodat pleziervaart ook voor de portemonnee leuk kan blijven.

De naam


De oprichters vonden het erg frappant dat het eerste ontwerp zo goed paste bij de doelstellingen die ze hadden gesteld zodat de naam voor de sloepenwerf al snel bedacht was. Steeds meer Frappant sloepen varen sindsdien door de grachten van Leiden en de Kagerplassen.

Maak een afspraak voor een proefvaart

Wilt u meer informatie over Frappant en onze sloepen? Maak een afspraak voor een proefvaart. Tijdens een inspirerend tochtje over de wateren bij Leiden komt u alles te weten over onze mogelijkheden en onze kwaliteitssloepen.

Modellen

Share this