Visboot kopen

Als u een visboot koopt, zult u rekening moeten houden met zaken zoals het soort water waar u wilt vissen, het soort vis en de kracht van de motor om u zo snel mogelijk naar uw visstek te brengen. Hier enkele tips voor uw oriëntatie. 

Groot water 

Als u kiest voor groot water om bijvoorbeeld op snoekbaarzen te vissen, dan krijgt u al snel te maken met golven en stroming. Uw sloep moet daarop berekend zijn wilt u enigszins comfortabel en veilig op uw bestemming aankomen. Voor een visboot gaan wij daarom uit van een lengte van ongeveer 4 tot 6 meter. Dan heeft de boot minder de neiging om met de punt in de golven te duiken en spatwater te maken. Bovendien zijn de vaareigenschappen van deze lengte bij een beetje windkracht stukken beter en heeft u meer controle om precies te vissen.

Trailerbaar 

Om verschillende viswateren te bevaren is een sloeptrailer geen overbodige luxe. Dan is een boot van ongeveer 4 meter ideaal. Deze is goed trailerbaar en kan met de meeste trailers worden vervoerd. Let ook op het gewicht. Onze 'Hobby' V 400BB is een zeer geschikte keuze. Met een gewicht van slechts 160 kg (excl. motor en brandstof`) kunt u de sloep eenvoudig verplaatsen. 

Elektra

Voor dieptemeters en andere elektrische visapparatuur te kunnen gebruiken zal de visboot voldoende vaste aansluitingmogelijkheden moeten hebben. Onze sloepen leveren we standaard met een 12 Voltsaccu en een aansluiting (al dan niet) naast het schakelpaneel. Daarmee heeft u een centrale plek voor al uw apparatuur. 

Maak een afspraak voor een proefvaart 

Wilt u meer informatie? Maak een afspraak voor een proefvaart in onze visboten. Tijdens een inspirerend tochtje over de wateren bij Leiden komt u alles te weten over onze kwaliteitssloepen. 
 

Onze visboten

Modellen

Share this