Toerboot advies

Een toerboot kiest u voor de lange afstanden. Heerlijk uitwaaien over de Hollandse Plassen. Tochten van stad naar stad en onderweg ovenachten in hotels langs de route. Steeds meer sloepenbezitters kiezen voor de avontuurlijke tochten. Dan moet u wel kunnen rekenen op uw boot, onder alle omstandigheden. Let vooral op de volgende tips wanneer u een sloep voor lange afstanden koopt.

Comfort

U heeft een flink eind te gaan dus bent u nog wel even aan boord. Zorg daarom voor het nodige comfort zoals gemakkelijke zitplaatsen, loungekussens en mogelijkheden om bijvoorbeeld een koelbox aan te sluiten. Maar ook geluid is belangrijk voor het comfort. Een stampende motor kan na een tijdje behoorlijk irritant worden. En wees vooral beducht op het veranderlijke Nederlandse weer. Een buiskap is dan beslist geen overbodige luxe.

Sterke motor

Door weer en wind zal de motor van uw toerboot optimaal moeten presteren. Wij hebben diverse stevige motoren met minimaal geluidsoverlast. Voor een toerboot raden wij de 8 pk binnenboord motor aan. Deze is uiterst betrouwbaar en zeer geschikt voor de lange afstanden.

Stabiele ligging 

Waneer u tochten maakt over de Hollandse plassen is een stabiele ligging van groot belang. De boot moet een golfje kunnen hebben en niet te snel uit koers slaan. Onze toerboten hebben daarom een ideale ligging in het water. De brede romp en de robuuste vaareigenschappen zorgen ervoor dat u comfortabel uw bestemming bereikt.

Weinig onderhoud

Onze toerboten zijn gemaakt van zeewaardig bestendig aluminium van 3 tot 6 millimeter waardoor het onderhoud minimaal is. Dit aluminium is duurzaam en veilig. Dat bespaart u veel onderhoudskosten en vooral tijd. Bovendien behoud de boot z’n waarde met dit materiaal.

Financiering

Een Frappant toerboot koopt u al vanaf 10.990,- voor een basismodel zonder buitenboordmotor. Deze kunt u volledig aanpassen naar uw wensen en zelfs gespreid betalen. Wij hebben goede contacten met diverse partijen waarmee u tegen aantrekkelijke voorwaarden de financiering van uw grachtenboot kunt aangaan. 

Maak een afspraak voor een proefvaart

Wilt u meer informatie? Maak een afspraak voor een proefvaart in onze toerboten. Tijdens een inspirerend tochtje over de wateren bij Leiden komt u alles te weten over onze kwaliteitssloepen.
 
 

Onze toerboten

Modellen

Share this