Stalen sloep

Een stalen sloep heeft een hoge mate van authenticiteit. Staal is immers het oorspronkelijke materiaal van de werkboot en geeft de boot veel karakter. Alleen hout komt daar dichter bij in de buurt maar heeft nog meer onderhoud nodig. Waar moet je op letten bij het kopen van een stalen sloep? Hier enkele tips voor uw oriëntatie. 

Dikte van staal 

De plaatdikte van de sloep is bepalend voor sterkte van de romp. Wij gebruiken 3 en 4 mm staal voor de wanden. Deze dikte geeft een grote mate van zekerheid en maakt de boot behoorlijk stootvast. De kans op corrosie is bovendien bijzonder klein. 

Verfsystemen 

D oor het gebruik van een tweecomponenten verfsysteem vragen onze stalen sloepen niet meer onderhoud dan bijvoorbeeld een polyester sloep. U hoeft de boot alleen maar schoon te houden en af en toe in de was te zetten. Bij stalen schepen van meer dan 10 jaar oud was dat anders. Destijds werden mindere verfsystemen gebruikt moest elk jaar worden gewerkt aan roestplekken. 

Stabiliteit

Staal is zwaarder dan polyester, aluminium en hout. Het voordeel daarvan is een grote mate van stabiliteit. Het schip ligt steviger in het water en laat zich niet makkelijk opzij zetten door wind of stroming. De stalen sloep blijft bovendien mooi op koers en vereist minder bijsturing. En - niet onbelangrijk - bij het instappen gaat de boot niet onmiddellijk schommelen. Let op deze eigenschappen tijdens de proefvaart. 

Maak een afspraak voor een proefvaart 

Wilt u meer informatie? Maak een afspraak voor een proefvaart in onze stalen sloepen. Tijdens een inspirerend tochtje over de wateren bij Leiden komt u alles te weten over onze kwaliteitssloepen. 
 
 

Onze stalen sloep 

Modellen

Share this