Grachtensloep advies

Een grachtensloep is een boot waarmee u makkelijk door de grachten van grote steden kunt manoeuvreren. De boot biedt genoeg ruimte om met een gezelschap rond te varen maar kunt u makkelijk ook met z’n tweetjes gebruiken. Wilt u een grachtenboot kopen, dan geven we u graag advies. Let onder andere op de volgende zaken tijdens uw oriëntatie.

Genoeg ruimte 

Het is leuk om met een groep vrienden erop uit te trekken. De grachtenboot moet daar wel geschikt voor zijn. Wij gaan voor grachtenboten uit van een lengte van ongeveer 6 meter en 2 meter breed. Aan weerzijden van de kuip heeft u banken nodig. Gebruik geen loszittend meubilair want dat kan voor nare verrassingen zorgen al bij een beetje golfslag. Ook een eventuele tafel dient gemonteerd te worden. Ook dat kunnen we voor u regelen.

Hoogte en diepte

In grachten kunt u nog wel eens op verrassend ondiepe delen stuiten. Diepliggende boten met kielen zijn dan ook ongeschikt voor dit gebruik. Onze sloepen hebben een diepgang van slechts 65 cm waardoor u moeiteloos door elke gracht kunt varen. Denk ook aan de hoogte van uw sloep in verband met bruggen. Ook daar hebben wij rekening mee gehouden. Onze sloepen hebben een hoogte van slechts 95 cm zodat u onder elke brug kunt.

Lichte motor

Voor tochten door de grachten heeft u niet veel vermogen nodig voor uw grachtensloep. Een lichte motor van zo’n 7,5 pk is dan voldoende. Wilt u ook buiten de stad gaan varen? Dan raden een motor vanaf 12 pk motor aan. Daarmee komt u makkelijker varen door golven, wind en stroming.

Weinig onderhoud

U wilt ongetwijfeld niet al uw vrije tijd kwijt zijn aan het onderhoud van uw grachtenboot. Kies daarom voor onderhoudsvrij materiaal. Aluminium is onderhoudsvrij bij uitstek. Wij bouwen sloepen van zeewaardig bestendig aluminium met dikte tussen 3 en 6 millimeter. Duurzaam en veilig. En u hoeft er vrijwel niks aan te doen. Als u liever kiest voor de stalen uitstraling dan raden wij de 600D Staal aan. Iets meer onderhoud. Maar volop karakter.

Financiering

Onze grachtensloepen koopt u al vanaf 6.990,- voor een basismodel. Deze kunt u volledig aanpassen naar uw wensen en zelfs gespreid betalen. Wij hebben goede contacten met diverse partijen waarmee u tegen aantrekkelijke voorwaarden de financiering van uw grachtenboot kunt aangaan.

Maak een afspraak voor een proefvaart

Wilt u meer informatie? Maak een afspraak voor een proefvaart in onze grachtensloepen. Tijdens een inspirerend tochtje over de wateren bij Leiden komt u alles te weten over onze kwaliteitssloepen.
 
 

Onze grachtensloepen

 

Modellen

Share this