Aluminium sloep kopen

Aluminium sloepen worden steeds populairder. Ze zijn immers onderhoudsarm en hebben een stoere, industriële uitstraling. Zo hebben onze aluminium sloepen wanden van zeewaardig aluminium met een wanddikte van 3 en 4 millimeter. Daarmee bent u verzekerd van een duurzame boot. Welke voordelen heeft de aluminium sloep nog meer? We hebben enkele tips en kenmerken voor u op een rijtje gezet. 

Weinig onderhoud

In tegenstelling tot staal heeft aluminium van zichzelf een beschermende (oxide-) laag. U hoeft het dus niet te schilderen. Maar dat kan wel als u dat mooi vindt. U kunt dan kiezen voor een anodiseerbehandeling of een lak voor de uitstraling naar uw keuze. Uw sloep is dan nog beter beschermd en heeft nog minder onderhoud. 

Licht en sterk 

Aluminium is lichter dan staal. Je hebt ongeveer 3 keer zoveel staal nodig om dezelfde sterkte in aluminium te bereiken. Voor onze sloepen gebruiken we zeewaardig aluminium met een dikte van 3 en 4 millimeter. Onder deze waarden gaat het duurzame karakter van aluminium verloren en heeft het dus meer onderhoud nodig. 

Makkelijk te bewerken 

Door de enorme flexibiliteit die aluminium biedt, kunnen we vrij eenvoudig wijzigingen binnen een bepaald model doorvoeren. Het materiaal heeft namelijk een lage smelttemperatuur waardoor het gemakkelijk is te vormen. Dat schept voor u meer mogelijkheden tegen relatief lage kosten. 

Duurzame toepassing 

Uw aluminium sloep houdt het heel lang vol. En als het moment is bereikt dat u afscheid moet nemen, is de boot makkelijk te recyclen. Voor het omsmelten van aluminium is slechts 5% van de oorspronkelijke energie tijdens de productie nodig.

Maak een afspraak voor een proefvaart 

Wilt u meer informatie? Maak een afspraak voor een proefvaart in onze aluminium sloepen. Tijdens een inspirerend tochtje over de wateren bij Leiden komt u alles te weten over onze kwaliteitssloepen. 
 
 

Onze aluminium sloepen

Modellen

Share this